Utbildningsbidrag – ordningsvakt

BYAs styrelse har beslutat att utbetala utbildningsbidrag riktat till medlemsföretag vars anställda genomför grundutbildning för ordningsvakter i Polismyndighetens regi.
Ansökan gäller för auktoriserade bevakningsföretag som utför bevakning med ordningsvakter omfattas av kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.

Bevakningsföretaget ska i enlighet med Kollektivavtalet betala lön under utbildningstiden samt bekosta utbildningen i sin helhet gentemot Polismyndigheten.

Utbildningsbidraget uppgår till 6224 kr ex moms per anställd som med godkänt resultat genomfört utbildningen. Till följd av Polismyndighetens höjning av kursavgiften på ordningsvaktsutbildningen från den 1 mars 2020 kommer BYA att höja utbildningsbidragets storlek till 10 000 kr för de elever som genomgått utbildningen efter den 1 mars 2020, vilket är maxbeloppet för utbildningsbidrag på BYA.

Hämta ansökningsblankett HÄR

Fler nyheter

Nytt på BYA Wiki: Totalförsvar – Bevakningsbranschen

Ämnesområdet Totalförsvar – Bevakningsbranschen finns nu tillgängligt på BYA Wiki. Bevakningsbranschens fredstida uppdrag är avgörande för att skydda samhällsviktig (eller säkerhetskänslig) verksamhet i Sverige. Vid höjd beredskap eller krig har bevakningsbranschen en stor och viktig roll i försvaret av Sverige. De uppgifter som åligger bevakningsbranschen i fredstid bedöms öka i samhället vid höjd beredskap, därtill…Läs mer

OSA i praktiken

Ohälsosam arbetsbelastning, kränkande särbehandling och psykiskt påfrestande arbetsuppgifter är några av de områden som kan påverka oss i vårt arbete och ingår i den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Men hur kan vi arbeta aktivt i vår bransch med dessa frågor? I detta webbinarium får vi bland annat fördjupa oss i hur vi undersöker arbetsmiljön, arbetar förebyggande…Läs mer

Felutskick gällande distansutbildning!

Tyvärr har en nyhet gått fel gällande Distans väktare 22843909. Var vänlig att bortse från den. Med vänlig hälsning Kursadministrationen Bya