Utbildningsbidrag – ordningsvakt

BYAs styrelse har beslutat att utbetala utbildningsbidrag riktat till medlemsföretag vars anställda genomför grundutbildning för ordningsvakter i Polismyndighetens regi.
Ansökan gäller för auktoriserade bevakningsföretag som utför bevakning med ordningsvakter omfattas av kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.

Bevakningsföretaget ska i enlighet med Kollektivavtalet betala lön under utbildningstiden samt bekosta utbildningen i sin helhet gentemot Polismyndigheten.

Utbildningsbidraget uppgår till 6224 kr ex moms per anställd som med godkänt resultat genomfört utbildningen. Till följd av Polismyndighetens höjning av kursavgiften på ordningsvaktsutbildningen från den 1 mars 2020 kommer BYA att höja utbildningsbidragets storlek till 10 000 kr för de elever som genomgått utbildningen efter den 1 mars 2020, vilket är maxbeloppet för utbildningsbidrag på BYA.

Hämta ansökningsblankett HÄR

Fler nyheter

Utbildningar i augusti – september

Vi har börjat lägga ut höstens utbildningar och kommer gör så fortlöpande fokus på augusti och septembers kurstillfällen.

Ny utlagda utbildningar

Följande utbildningar finns nu att anmäla till i BYA Online

– VU2 i Luleå start 27 maj
-Batong i Kista start 13 maj
-Batong i Kista start 28 maj

VU1 platser kvar landet runt

Här listas ett antal VU1 på orter runt om i landet där det finns platser att boka i maj månad